Kehonhuolto

Kehomella toimii tällä hetkellä kaksi kehonhuollon ammattilaista: koulutettu hieroja Suvi Suokko sekä urheiluhieroja Netta Nikkanen.
Tällä sivulla pääset varaamaan ajan hoitoon sekä tutustumaan tarkemmin palvelutarjontaamme ja osaamiseemme.

Ajanvaraus SUVI SUOKKO

Suvi Suokon ajanvaraus toimii 1.1.2022 alkaen Ajaksen kautta. Varaa aika alta.

Ajanvaraus NETTA NIKKANEN

Kehonhuollon palvelut

HIERONTA

Hieronta ja sen eri otteet ovat pohjana kaikelle manuaaliselle käsittelylle. Ilman kehon herättelyä tai lämmittelyä, voidaan aiheuttaa jopa kudosvaurioita. Hierontaa tehdään klassisesti, jossa miellyttävillä otteilla muokataan lihaskudosta ja tavoitteena palauttaa kudosten aineenvaihdunta.

Suvi Suokko:
60 min: 50 €
90 min: 70 €

Netta Nikkanen:
45 min: 45 €
60 min: 50 €
75 min: 60 €
90 min: 65 €
120 min: 80 €

URHEILUHIERONTA

Urheiluhieronta on lihaskudosta muokkaavaa käsittelyä, joka palauttaa lihaksen aineenvaihdunnan ja tehostaa palautumista. 


Netta Nikkanen:
45 min: 45 €
60 min: 50 €
75 min: 60 €
90 min: 65 €
120 min: 80 €

FASKIAKÄSITTELYT

Faskia on koko kehon kattava, monikerroksinen pehmytkudos järjestelmä jonka tehtävänä on tukea kehoa, mahdollistaa kehon liike, antaa informaatiota aivoille kehon asennoista sekä liikkeestä. Järjestelmä luo painetta ympäröiviin kudoksiin, jotta voimantuotto olisi mahdollista. Yksi tärkeimmistä, jakaa kehoon kohdistuvat kuormat tasaisesti eri kehon osille jolloin vältetään mm. nivelalueille kohdistuvat pistekuormitukset.

Faskian käsittelyyn on monia tapoja ja onkin siksi tärkeää ymmärtää kudoksen ja koko järjestelmän toiminta. Kipu ei useinkaan ole hoidon tehoamisen kannalta paras vaihtoehto, usein kudoksia kuuntelemalla, eri tekniikoita sekoittamalla saadaan nopeammin pysyviä tuloksia. Itse ajattelen faskiaverkoston ja sen käsittelyn kokonaisuutena. Esim. Oikeaan olkapäähän vaikuttava kalvojärjestelmä saa alkunsa alaraajoista. Kokonaisuuden sekä hoidon pysyvien tulosten kannalta kokonaisen faskialinjan liikkuvuuden palauttaminen ja yllä

Suvi Suokko:
60 min: 50 €
90 min: 70 €


DRY NEEDLING, TRIGGERPISTE KÄSITTELYT

Triggerpisteet ovat pehmytkudoksen kipupisteitä, ylireakoivia hermopäätteitä.  Triggerpisteet ovat suurin pehmytkudosperäisten ( myofaskiaalisten ) kipujen aiheuttaja. Kipua, särkyä, puutuneisuutta, voimattomuutta, epämääräistä kipua voi esiintyä laajallakin alueella. Triggereiden aiheuttamaa kipua kutsutaan heijastekivuksi, sillä oireilu on usein kaukanakin triggerpisteestä.  TrP pisteillä on tutkimusten perusteella suora yhteys heikentyneeseen lihaksen voimantuottoon, aktivaatioon sekä asento- sekä liike aistimuksen häiriintymiseen. Toisin sanoen, sinulla voi olla tietämättäsi suuria lihasvoimaan liittyviä ongelmia esim. alaraajojen välillä, joka voi ilmetä esim. tasapaino ongelmina.

Triggerpisteiden syntyyn vaikuttavat pehmytkudoksen aineenvaihdunnan heikkeneminen, liikkuvuuden häviäminen, staattinen rasitus, ulkoiset traumat sekä stressi.

Triggerpisteitä voidaan käsitellä manuaalisesti hieromalla. Tämä tapa on hieman kivuliaampi sekä hitaampi, sillä jo ennestään arkaa kudosta joudutaan hieromaan jonkin aikaa. 

Dry needling (kuivaneulaus) on länsimaiseen lääketieteeseen perustava hoitomuoto joka tehdään akupuntioneulalla.

Kuivaneulaus ei ole akupunktiota.  Akupunktio perustuu itämaiseen lääketieteeseen ja siinä hoidetaan meridiaaneihin perustuvia akupisteitä.

Kuivaneulauksessa hoidetaan triggerpisteitä, jotka palpoidaan aina jokaiselta erikseen, sillä niiden sijainti vaihtelee. Akupunktiossa neulat usein jätetään hoidon ajaksi akupisteisiin. Kuivaneulauksessa neulalla "neulotetaan" triggerpiste ja neulotus voi kestää vain muutaman sekunnin.  Dry needling onkin huomattavasti kivuttomampi ja tehokkaampi keino triggerpisteiden käsittelyyn.

Suvi Suokko:
60 min: 50 €
90 min: 70 €


KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippausta voidaan käyttää manuaalisen hoitamisen tukena, kun ohjaillaan asentoa tai liikettä, poistetaan kipua tai ennaltaehkäistään loukkaantumisia. Teippausta usein käytetään yksittäisten kudosten tai kudosryhmien teippaamiseen. Turvotusten sekä laajojen verenpurkaumien hoidossa teippaus on ehdoton.

FMT- teippauksessa teipataan kokonaisia lihastoiminta-/ faskialinjoja mm. tukemaan jotakin tietyn liikkeen tuottamista tai linjan aktivoitumista. Näin saadaan myös hermosto kokonaisvaltaisemmin mukaan kehon tasapainotukseen.

Suvi Suokko: FMT-teippaus kuulu käynti hintaan.
60 min: 50 €
90 min: 70 €

Netta Nikkanen/ kinesioteippaus:
45 min: 45 €
60 min: 50 €
75 min: 60 €
90 min: 65 €
120 min: 80 €

MOBILISAATIO TEKNIIKAT

Mobilisoinnin tavoite on luoda tilaa ja liikkuvuutta lukittuneisiin rakenteisiin. Usein mobilisaatiotekniikoita käytetään rajoittuneen nivelen tai nikaman liikkuvuuden palauttamiseen. Mobilisaatiotekniikat eivät usein yksinään ole kovinkaan tehokkaita pysyviin hoitotuloksiin vaan järkevästi yhdistettynä muihin manuaalisiin tekniikoihin sekä tukihoitoihin. Mobilisaatiolla saadaan usein hyvät tulokset akuutin kivun hoidossa, kun kipua on saatava hallintaan.

Suvi Suokko:

KÄYNTI 60 min.  50 €.

KÄYNTI 90 min.  70 €.

ULTRAÄÄNI & TENS

Näillä tukihoidoilla käynnistetään tehokkaasti kehon omat paranemis-, sekä kivunlievitysmekanismit. Tehokkaimmillaan akuutissa kivussa.

Ultraääni on paljon käytetty hoito syväkudos käsittelyissä. Ultraäänellä päästään syimpiinkin kudoksiin ja on hyvä tukihoito muun manuaalisen käsittelyn rinnalla.  Ultraääni vilkastuttaa kudoksen aineenvaihduntaa ja sitä kautta kudoksen paraneminen tehostuu. Käsiteltävä alue voi olla lihaskudoksessa, nivelessä, jänteessä tai kalvolla.

TENS- hoito perustuu eri taajuksilla toimiviin sähköimpulsseihin.  Perustuu myös aineenvaihdunnan vilkastumiseen, lihas supistuksen kautta. Tehoaa parhaiten vaurioituneen lihaskudoksen hoitoon. Voidaan yhdistää Dry needling hoitoon.

Suvi Suokko:

KÄYNTI 60 min.  50 €.

KÄYNTI 90 min.  70 €.

MYOFASKIAALINEN HARJOITTELU

Harjoittelun tavoitteena palauttaa " kuivuneeseen " faskiajärjestelmän liikkuvuus ja poistaa kehosta pistekuormitusta, jotka ovat usein syinä pitkittyneisiin tuki- ja liikuntaelin vaivoihin.  

Suvi Suokko:

KÄYNTI 60 min.  50 €.

KÄYNTI 90 min.  70 €.

Suvi Suokko

Kehonhuolto ja koulutetun hierojan palvelut, sensovalmennus

 • Koulutettu hieroja 2012
 • Rakenteellinen ja toiminnallinen integraatio, myofaskiaalinen harjoittelu ( A-P Lindberg, Anatomy treins ) 2017, 2018, 2019
 • Senso Reflex Expert, Sensotreiner 1. 2017-2018

Manuaalisen terapian koulutuksia:

 • Kalevalainen jäsenkorjaaja 2014, 2017, 2018
 • Mobilisaatio/ manipulaatio (Piironen Tapio, Fysiomentorit) 2018,2019 ja jatkuu....

Useita täydennys kursseja, alla niistä lisää:

 • Myofaskiaaliset kivut ja triggerpiste käsittelyt 2012 ( Palmanmäki )
 • Dry Needling/ advanced/ professional 2018, 2019 ( Palmanmäki )
 • FMT- taping/ pro 2018

HINNAT: 60 min. 50 € // 90 min. 70 €

Suvi Suokko

Netta Nikkanen

Urheiluhieroja

Valmistuin Tampereen urheiluhierojakoulusta elokuussa 2020.
Olen kiinnostunut ihmisistä ja otan jokaisen asiakkaan yksilöllisesti huomioon. Haluan edesauttaa asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Urheiluhierontaan voi kuka tahansa tulla, ei vain urheilijoille.
Tarjoan urheiluhierontaa tehostamaan kineesioteippausta, kuivakuppausta, passiivisia venytyksiä ja mobilisoivaa hierontaa.

Minulta löytyy laaja urheilu tausta, kuten ampumahiihto, yleisurheilu, hiihto, jalkapallo ja baletti.

URHEILUHIERONTA HINNAT:

 • 45 €/ 45 min
 • 50 €/ 60 min
 • 60 €/ 75 min
 • 65 €/ 90 min
 • 80 €/ 120 min
Suvi Suokko

Kehome Oy, Larin Kyöstin katu 20, 13130 Hämeenlinna
puh. 050 511 5811 // Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

© Kehome Oy, 2020. Hoito- ja joogakuvat: Marika Ijäs. Webdesign: Mainostoimisto MI Suunnittelu.